Mieliśmy kupić q7 ale podobno bubel to straszny.. strasznie sie sypie i wgl. Dodge odpada.. Kurcze jaka szkoda że nie uchwytny jest ten ford edge polift;/ Przepiekny,,,
Wymiana rozrządu 1,9 TDI 90KM
Zwiń
X
-
Wymiana rozrządu 1,9 TDI 90KM
Witam, planuję wymienić rozrząd w mojej Octavce rocznik 2001 1,9 TDI 90KM silnik AGR, może ktoś podpowie jaki byłby najlepszy w dobrych pieniążkach.
Poszukuję także plastikowej osłony rozrządu, ponieważ poprzedni mechanik obecną trochę pofatygował przy wymianie poprzedniego. Może ma ktoś takową osłonę na zbyciu, proszę o informację.
Z góry dziękujęTomek
Sprzedam m3 40m w Częstochowie oś Trzech Wieszczów
-
-
Zamieszczone przez robekcoolZamienniki wymienione wyżej starczają na 90 kkm. Różnica w cenie pomiędzy ori a w/w zamiennikami rozrząd+ pompa= ok. 150-200Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
https://www.facebook.com/Freshtimers
Komentarz
-
-
buldoggg, spójrz na tego ,,dilera,,którego polecam http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=19263
Jest Skoda Octavia 1,9 tdi Jest Seat Alhambra 1,9 tdi
Była Skoda Octavia 1.9 sdi , VW Passat b5 fl 1.9 tdi , Opel Vectra C 3.0 cdti
A mówiła mama -
"Ucz się synu na ginekologa, bo to i forsy dużo i ręce cały czas w cieple" - mruczał pod nosem kierowca TIR-a zmieniając w mroźną noc koło w naczepie.
http://campaign.scania.com/v8/
Komentarz
-
-
Tomasz73, jeśli chcesz spać spokojnie to załóż przynajmniej oryginalną pompę wody. Zwykły pasek Conti CT946 starcza na 60kkm a nie na 90kkm :idea:
Do 90kkm dojedziesz na wzmocnionym (oznaczenie conti CT1044) a czy dokonałeś odpowiedniego wyboru firmy dowiesz się po przejechaniu kilku kkm. Conti niestety lubią po jakimś czasie hałasować...
Odnośnie czasu to jest on przewidziany ze względu na starzenie się gumy. W każdym przypadku max. 5latNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
Pasek Gates dokładnie tak samo jak Conti...
W zestawie reszta pewnie będzie ina, litens ale tylko podejrzewam bo ja takich zestawów nie zakładam!
Z pomp nic innego nie zakładam, tylko oryginał a SKF jeśli chodzi o pompy to moim zdaniem jeden wielki syf, 9 na 10 po niedługim czasie cieknie...
Poza tym cena oryginału jest już OK w porównaniu z SKF-emNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bartek.KKiedyś w ASO pytałem się o pompę wody i powiedzieli że muszę zdać stara oryginalną aby nie doliczali kaucji :roll: Może wie ktoś o co w tym chodzi ?
Ode mnie nigdy nikt nie chce w zaprzyjaźnionym ASO pomp na wymianę :P
Komentarz
-
-
andrzej1962, nie wiem o jaki silnik pytasz?
Do VP w ori zastawie nie ma szpilek, jedynie dwie śruby od rolek oraz nakrętki + podkładki.
W PD 8V są jedynie nakrętki.
W PD 16V też nie ma szpilek.
Generalnie wymieniam wszystko to co jest w zestawie, ani mniej, ani więcej chyba że jest to silnik PD 16VNFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
-
DGW oczywiście o BXE a o szpilki i nakrętki np jak w takim zestawie.
Nie twierdzę, że taki zestaw mnie interesuje pytanie tylko czy szukać zestawów z nimi czy bez bo niekoniecznie trzeba te szpilki i nakrętki wymieniać na nowe, a to że niekiedy są oferowane to taki chłit martetindowy.
Komentarz
-
-
andrzej1962, Przy szukaniu nie kieruj się szpilkami, mogą być ale nie muszą.
Ale i tak będę stał przy swoim ponieważ oryginalny, kompletny rozrząd (z pompą wody ori) do BXE u mnie (nie z allegro tylko z VW) to koszt 560zł...NFPNorth-West
WARSZTAT www.dsize.pl
Komentarz
-
Komentarz